ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

Впечатляващ десант на наши учени в Армения

Общество
19.05.2017  |  20:48
308
Проф. Христо Белоев стана Доктор хонорис кауза на Гаварския държавен университет
Снимка: Русенски университет

Срещи, ползотворни разговори и лекции пред академичната общност в три арменски университета проведоха председателят на Общото събрание на Русенския университет - чл.-кор. проф. Христо Белоев и ръководителят на Центъра за иновационни образователни технологии проф. Ангел Смрикаров по време на визитата им в Армения.

Двамата учени подписаха споразумение за сътрудничество  с Националния аграрен университет в Ереван.  В срещи с ректора на университета проф. Аршалуйс Тарвердян, с ръководителя на международния отдел -  доц. Гарегин Хампарцумян и с членове от неговия екип, бяха обсъдени възможностите за разширяване на сътрудничеството между двата университета, включително и върху платформата на досегашния научен обмен в рамките на програма „Еразъм”.

В деня на Светите братя Кирил и Методий -11 май, проф. Христо Белоев бе удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на  Държавния университет  в гр. Гавар. Отличието е мотивирано с приноса на  проф. Христо Белоев към науката и неговата неуморна дейност за развитието на контактите между Русенския университет и Гаварския държавен университет. Сътрудничество започва преди повече от 10 години в рамките на Европейските програми „Темпус”, „Еразмус Мундос” и „Еразъм +”. За това време са проведени няколко съвместни научни сесии, а научно-изследователски екипи от двете висши училища работят по общи проекти. Повече от 40 преподаватели и студенти от Гаварския държавен университет са посещавали  Русенския университет през тези години.

Освен срещите с академичната общност в гр. Гавар,  нашите  представители  са разговаряли и със зам.-кмета на града Григор Бошиян и с председателя на Общинския съвет проф. Самвел Амирханян, който е и декан на Икономическия факултет, съобщиха от Русенския университет.

В третия ден нашите пратеници са били в Руско-арменския университет в Ереван, с който  поддържаме контакти от близо три години.  Вече са факт и първите посещения на студенти и преподаватели от Ереван в Русе, а по време на Четвъртата международна Еразъм седмица - 2017, в Русе  пристигнаха и двама преподаватели от  Ереван.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design