ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Въпреки запорираните сметки на теца плевенчани няма да останат без парно

Общество
16.12.2018  |  15:37
338

Потребителите в Плевен няма да останат без парно, въпреки запорираните сметки на топлофикацията в града. В момента се правят разчети в дружеството за справяне с проблема. Потърсен да коментира новината за запорираните сметки за “Топлофикация Плевен“ ЕАД, изпълнителният директор инж. Йордан Василев заяви пред "Хоризонт", че парното в града няма да спре нито преди Коледа, нито след празниците: "Няма да останат без парно. Правим си разчети тук - ще видим какво ще правим. Не мога да давам повече изявления“.

Сметките на топлофикациите във Враца и в Плевен са запорирани заради дългове към "Булгаргаз". До дни това се очаква да стане и с парите на дружеството в Бургас, информира Българското национално радио.

В интервю за "Хоризонт" изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов съобщи, че подаването на газ към топлофикациите няма да спре. "Булгаргаз" освен на тези три топлофикационни дружества доставя природен газ и на газоразпределителни дружества, големи индустриални консуматори и затова погасяването на всяко едно задължение в срок е гаранция за доставките на всеки един клиент. Плащанията от всички клиенти ще гарантират една спокойна зима", каза той.

От своя страна председателят на Съвета на директорите на топлофикациите в Плевен и Враца Кремен Георгиев каза за "Хоризонт", че потребителите им няма да останат без топлоподаване. Същевременно те ще продължат разговорите с "Булгаргаз" за постигане на споразумение за изплащане на задълженията.

От енергийния регулатор призоваха топлофикациите и "Булгаргаз" в кратки срокове да намерят решение на възникналите проблеми, без да се засягат интересите на потребителите.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design