ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

За пръв път: Пътниците на "Ориент експрес" не отвориха прозорците от съображения за сигурност в Русе

Лайфстайл
30.08.2016  |  21:40
2 236
На пътниците е било препоръчано да не общуват с хората по гарите

Кухнята на най-известния влак в света предлага хайвер от белуга за 490 евро, пасажерите са от САЩ, Австралия, Япония, този път европейците са по-малко

 

Най-известният влак в света от романа на Агата Кристи „Убийство в Ориент експрес”, днес влезе през Русе на българска територия. ВИП-композицията, която тръгва от Париж и е с крайна спирка Истанбул, и тази година предлага неповторим лукс на 90 пътници. Билетът за седемдневното пътуване е на цена от 7 до 10 хиляди евро. Точно в 12.53 на русенската гара за 18-и пореден път спря синьо-златната композиция на легендарния „Ориент експрес”. Луксозната композиция e с 16 вагона, а пасажерите, които могат да си позволят луксозното пътуване, не са много. За комфорта им се грижи персонал от 40 човека. "Имаме 90 гости, като повечето са от Съединените щати, Австралия, Япония, Великобритания, този път европейците са по-малко, а български гости нямаме"  разказа стюарда Робърт.

 

Три  менюта се предлагат в ресторанта на луксозния влак, напитките са по желание на пътниците. Мениджърът на ресторанта, също италианец - Паоло, обясни, че днес за обяд е имало пушена сьомга. „Предлагаме разнообразна храна, както от френската, така и от ориенталската кухня”, разказа той. Най-скъпото ястие е хайвер от белуга и струва 490 евро, а като храна за изтънчен вкус се предлага патешко месо с броколи и бадеми.

 

Тази година от съображения за сигурност на пътниците е препоръчано да не отварят прозорците и да не общуват с хората по гарите. Десетки русенци обаче с вълнение се снимаха пред легендарната композиция. Младата Ваня разказа,че и е интересно да види как работят готвачите, защото и тя самата е готвач. Любопитна била да разбере и колко заплата получават. Друга русенка пък разказа,че за втора година идва да види "Оринет Експрес", защото й е интересно и получава подаръци. 

 

И подаръци имаше- химикалки с логото  „Ориент Експрес”.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design