ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

За първи път в страната: Протест в защита на социалния министър

Общество
12.06.2018  |  11:34
434
Палатков лагер готвят в центъра на Русе
русе протест на майки с увреждания

 

Майки на деца с увреждания в Русе излязоха днес на протест в защита на социалния министър.Това е първият протест с това искане в страната. Родителите обявиха, че държат  Бисер Петков да остане на поста си, защото преговорите с нов министър биха стартирали от нулата.

 

След разговори с омбудсмана и министъра, са стигнали до сближаване на позициите. Според тях Петков е единственият, който е запознат с всички  искания на майките, с предложения му проектозакон за личната помощ. Новият министър, който е предложен едва ли ще ускори нещата. Родителите на деца с увреждания остават на позиция, че в нов законопроект  за личната помощ трябва да бъдат регламентирани персонални помощи за децата им в зависимост от възрастта и заболяването.

 

Русенските майки на деца с увреждания апелираха към всички родители от страната да ги подкрепят. В петък в центъра на Русе ще бъде построен палатков лагер, а протестните действия ще продължат до приемане на исканията на родителите. В противен случай те ще настояват за оставка на целия кабинет. Виж

 

Русе: Майки излязоха на палатков лагер

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design