ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

За Великденската трапеза: Агнешко бутче с мед и бира

Сити кулинар
02.04.2018  |  17:03
1 260
Продукти: 1 агнешко бутче 1 ч.л. сол пресен джоджен или мента 1 бира 1 с.л. мед

Приготвяне: 

Бутчето се измива, подсушава се и се намазва хубаво с меда. Оставяме го да отпочине. Накълцваме на ситно джоджена и го втриваме заедно със солта в бутчето. Така подготвеното месо се слага или в тава, или в гювеч и се полива с бирата. Гювечът се похлупва, а ако е в тава, го покриваме с алуминиево фолио. Бутчето се пече на 170 градуса около два часа, като от време на време се отхлупва и се облива месото. При необходимост може да се добави малко вода, ако не е останал сос. Подходяща гарнитура за агнешкото бутче са зелена салата и печени пресни картофки с розмарин или задушени пролетни зеленчуци в масло с малко сол.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design