ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Закриват 3 паралелки след 7 клас в Русе

Общество
12.07.2018  |  16:36
1 988
Това стана ясно на днешното заседание по делото за жалбата от директора на МГ "Баба Тонка" Митко Кунчев срещу заповедта за план-приема през 2018/2019
Росица Георгиева (отляво) обяви, че има издадена вече заповед за закриването на три паралелки в Русе

Днес в Административния съд в Русе се състоя поредното заседание във връзка с делото по жалба от директора на МГ "Баба Тонка" Митко Кунчев срещу заповедта за държавния план-прием през 2018/2019 на Росица Георгиева, началник на РУО-Русе. Припомяме, че със заповедта паралелките след 7 клас в МГ се намаляват от 5 на 4.

Според адвокат Иванова, защитник на началника на РУО, административният орган добре е преценил държавния план-прием и от заявените 69 паралелки за Русе, одобрени са били 55, а след първото класиране вече са заети 52. Ако бяха одобрени всичките 69 паралелки, то сега щеше да се наложи да бъдат закрити 17 паралелки, добави адвокат Иванова. Росица Георгиева обяви, че има издадена вече заповед за закриването на три паралелки в учебни заведения в Русе, две от които са новооткрити. Става дума за паралелката "Бутикови облекла" в ПГО „Недка И. Лазарова“, "Реставрация на стилни мебели и дограма" в ПГДВА „Йосиф Вондрак“ и "Газова техника" в ,ПГПТ „Атанас Буров“. Колко точно паралелки ще бъдат закрити, ще стане ясно в края на юли, когато ще е приключило третото класиране, казаха от РУО- Русе.

На заседанието адвокатът на началника на РУО представи справка от първото класиране, според която най-голям интерес кандидатстващите ученици имали към СУЕЕ„Свети Константин-Кирил Философ“, следвано от АГ, математическата паралелка на  СУ "Христо Ботев" и едва тогава МГ "Баба Тонка", и обяви, че почти всички училища вече са сформирали паралелките си.

На предходното заседание 14 директори на училища от областта подкрепиха заповедта на Росица Георгиева. На вчерашното заседание бяха представени нови пет молби от директори на училища, които подкрепят заповедта за план - прием през 2018/2019: Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване; СУ "Йордан Йовков"- Русе; Професионалната гимназия по туризъм "Иван П. Павлов"; Професионалната гимназия по Електроника и Електротехника"Апостол Арнаудов" в Русе и СУ "Св.Св Кирил и Методий" - Две могили.

Днес пред съда бяха представени  всички от изисканите документи на миналото заседание, с изключение на актуализирания документ за стратегията за развитие на община Борово. Това се превърна в повод за отлагане на делото и насрочването му за 14 септември.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design