ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Златни младоженци юбиляри за втори път посрещна Общината в Левски

Общество
19.09.2019  |  15:54
176

13 семейства в община Левски празнуваха на Кръстовден своята златна сватба - 50 години заедно. Всички те са сключили граждански брак през 1969 година. За празничното събитие съобщиха от местната управа в Левски, която бе и организатор на събитието.

В ритуала участваха 13 семейства от общо 30 сключили брак преди 50 години. В ритуалната зала на Общината кметът Любка Александрова поздрави сърдечно семействата, извървели заедно тези години. „Това е безспорно доказателство за обичта, разбирателството и труда - да изградят дом и семейство, да осмислят живота си с децата и внуците. През следващите години, както и досега заедно да постигат всичко добро за семействата си, да са щастливи и благословени“, пожела от сърце Любка Александрова.

Звуците на „Сватбения марш” на Менделсон върнаха златните юбиляри към онзи първи трепет и емоционално преживяване, след което тържествения ритуал за подновяване на брачните обети бе извършен от кмета на Общината и от Елена Георгиева - служител по гражданско състояние.

Първи подновиха брачния си договор семейство Тодорка и Васил Витанови. След тях и Янка и Цветан Андрееви, Мария и Христо Русанови, Цветанка и Кирил Рангелови, Елисавета и Никола Костадинови, Розалия и Иван Александрови, Марийка и Георги Георгиеви, Ангелина и Милчо Кирови, Гинка и Борис Симеонови, Гюрга и Георги Маринови, Стефка и Тодор Евтимови, Аспарух Добрев и Ценка Великова, Евгения и Стефан Александрови. А всичко по подновяването на брачната клетва след половин век заедно беше изключително вълнуващо събитие.

Младоженците юбиляри категорично заявиха „Да“ и за втори път потвърдиха, че искат да живеят заедно, а кметът на общината с подписа си на Свидетелството за Златна сватба узакони новите брачни договори.

Празнична трапеза и веселие, цветя, торта и снимки за спомен - на сватба като на сватба в ресторант „Перфекто”. Кметът на общината Любка Александрова направи уникален личен подарък на юбилярите - златна „Богородичка”, да закриля техните семейства.

Юбилярите Мария и Христо Русанови предадоха символично „семейния огън" на младото семейство Боряна и Евгени Систови. Специален поздрав отправиха и от НЧ „Георги Парцалев - 1901”.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design