ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

„Златният физик“ Теодосий Теодосиев получи плакет на Фонд „Математика на бъдещето”

Общество
12.06.2019  |  17:03
269
Известният преподавател по физика и приложна математика се срещна с възпитаници на МГ „Баба Тонка“
Снимки: Фонд „Математика на бъдещето”

Известният преподавател по физика и приложна математика Теодосий Теодосиев беше удостоен днес в Русе с плакет на Фонд „Математика на бъдещето”, съобщиха от Фонда. Теодосиев гостува в града по покана на Фонда, за да се срещне с учениците и преподавателите от МГ „Баба Тонка”.  Учителят получи приза за високите постижения на неговите възпитаници и за издигане авторитета на страната ни в международен план, коментираха от Фонда.

В началото на срещата беше прожектиран документалният филм на Николай Василев „Формулата на Тео”. Лентата представя известния физик Теодосий Теодосиев, който през последните 40 години се е отдал на мисията да създава таланти в областта на физиката. Учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университети като Харвард и Принстън се състезават за тях. Затова го наричат „Златния физик на България”.

Русенската математическа гимназия е първата в страната, която кани Теодосиев за представяне на филма за него и за среща с възпитаниците и преподавателите в училището.  След прожекцията, всички присъстващи  имаха възможност да зададат своите въпроси на един от най-вдъхновяващите съвременни преподаватели. Много от учениците проявиха интерес как могат да се запишат в школата му и не пропуснаха да се снимат с него.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design